Σας άρεσε το Arcus; Διαδώστε το !

Διαδώστε το αφήνοντας την αξιολόγηση σας:
Google
Tripadvisor
Holidaycheck
Zoover

Η αξιολόγηση σας παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο για εμάς, μια και επηρεάζει σημαντικά το τρόπο λειτουργίας μας’ αλλά και τους υποψήφιους – μελλοντικούς μας πελάτες στη διαδικασία της επιλογής τους.

Μπορείτε ακόμα να μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα και να ανεβάσετε εκεί τις φωτογραφίες και τα σχόλια σας:
Instagram: https://www.instagram.com/arcus.suites/
Twitter: https://twitter.com/ArcusGR
Facebook Page: http://www.facebook.com/arcus.suites

Η πραγματική ιστορία για την πάραδοση “του φλουριού της Βασιλόπιτας”

Η πραγματική ιστορία για την πάραδοση “του φλουριού της Βασιλόπιτας”

Η Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα, ένα από τα χαρακτηριστικά Ελληνικά έθιμα των ημερών, έχει την προέλευσή της στην πόλη Καισαρεία της Καππαδοκίας, πριν περίπου 1500 χρόνια.

Σύμφωνα με την ιστορία, ο Μέγας Βασίλειος, δεσπότης της Καισαρείας, αντιμετώπισε έναν άπληστο εχθρό, που απείλησε να πολιορκήσει και λεηλατήσει την πόλη αν δεν του παραδοθούν όλοι οι θησαυροί. Μετά από προσευχές, οι κάτοικοι συνέβαλαν με τα πολύτιμα αγαθά τους για να σώσουν την πόλη.

Ένα θαύμα συνέβη όταν ο άπληστος στρατηγός – κατακτήτης άγγιξε τα χρυσαφικά, εμφανίστηκε ο Άγιος Μερκούριος και έσωσε την πόλη. Στη συνέχεια, ο Μέγας Βασίλειος, αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα της δίκαιης κατανομής του θησαυρού, αποφάσισε να φτιάξει ένα ξεχωριστό ψωμάκι, τη βασιλόπιτα, όπου κάθε οικογένεια θα έβρισκε χρυσαφικά.

Έτσι, η παράδοση της βασιλόπιτας με το φλουρί μέσα διατηρείται ως σύμβολο χαράς και ευλογίας κατά τη διάρκεια του Πρωτοχρονιάτικου εορτασμού στην Ελλάδα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθο στα Ελληνικά στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://greekreporter.com/2023/12/31/vasilopita-new-year-cake-coin-greece/

Photo credits: Olive magazine

 

(English) Crete island: the Culinary “capital’ of Greece

Mediterranean diet is the well-kept secret at this crossroad island of Europe, Africa, and Asia. The Greek Island of Crete has the recipe “blueprint”.

What are the most know ingredients, that making this diet world famous, in this small piece of land :
– Olive oil from the centuries-old olive trees
– Wine, Crete vineyards are famous back to Minoan era
– Cheese, in each every small village you can taste different varieties of cheese

Photo: Tavern “Ancient Lappa”

Seasonality and sustainability are taking part on the Cretan table, as tastes, food, beverages are following the ancient way of “life elixir”.

You are in an island but Cretan diet is not consisted only with seafood. So yes, near the beach you would taste fish and shellfish and sea delights, but as you moving in to the mainland of Crete, menu is changing to vegetables, cheese meat and pies ` believe us it worth the drive.

Venetians, Ottomans, Egyptians had left their food print, even at Culinary at this landscape shaped by the God’s of Crete and it is delicious.

To read the full article check the link below:

Why Crete, Greece, Is Such a Special Place to Eat

Πανσέληνος του Αυγούστου 2022, εκδηλώσεις στην Κρήτη

Για 22η χρονιά το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, ιστορικούς τόπους και μνημεία, τη νύχτα της Πανσελήνου, την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

Φέτος, εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η διοργάνωση θα είναι αφιερωμένη στο γεγονός της Εξόδου του ελληνισμού από τη Μικρασία και του ίχνους που αυτό άφησε στη συλλογική μνήμη.

Ως θέμα της αφίσας των φετινών εκδηλώσεων, επιλέξαμε μία φωτογραφία του Boissonnas με τίτλο «Η Αχειροποίητος ως καταυλισμός Ελλήνων προσφύγων από τη Θράκη και τη Μικρά Ασία». Η φωτογραφία είναι λήψη του 1919, και τα προσφυγόπουλα που απαθανατίζονται, βρέθηκαν εκεί από άλλες καταστροφές που έφερε ο πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Ωστόσο, η φωτογραφία αυτή αποτελεί, μία διαχρονική καταγραφή του ξεριζωμού, της αναπάντεχης απώλειας, της φυγής και της απορίας μπροστά σε μια επιβεβλημένη μοίρα.

Εκδηλώσεις στην Κρήτη:

ΥΠΗΡΕΣΙΑΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ- ΜΝΗΜΕΙΟ-ΜΟΥΣΕΙΟΕΚΔΗΛΩΣΗ
ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝΑρχαιολογικός Χώρος Ρόκκας ΚισσάμουΓιορτές Ρόκκας 2022: “Φωτίζοντας το αύριο”. Συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα υπό το φως της Πανσελήνου.
Ώρα: 20:30-23:30.
Είσοδος Ελεύθερη
ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥΑρχαιολογικός Χώρος ΓόρτυναςΜουσική Εκδήλωση με τίτλο: “Το Μινόρε της Αυγής”. Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη. [Σε συνεργασία με το Δίκτυο Πολιτιστικών Συλλόγων Μεσαράς]. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο εντός του περιφραγμένου, επισκέψιμου χώρου της αρχαίας Γόρτυνας και συγκεκριμένα στον χώρο της αρχαίας αγοράς ανάμεσα στο ναό του Αγίου Τίτου και του Ρωμαϊκού Ωδείου.
Ώρα: 21:00-23:00.
Είσοδος Ελεύθερη
ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥΑρχαιολογικός Χώρος ΤυλίσουΜουσική βραδιά jazz αφιερωμένη στον Κώστα Κουβίδη
Ώρα: 21:00-24:00.
Είσοδος Ελεύθερη
ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥΑρχαιολογικός Χώρος ΜαλλίωνΣυναυλία-Αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη. Κώστας Μακεδόνας. [Συνδιοργάνωση εκδηλώσης με τον Δήμο Χερσονήσου]
Ώρα: 21:00-23:30.
Είσοδος Ελεύθερη
ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥΥστερομινωϊκό Νεκροταφείο Αρμένων ΡεθύμνηςΜουσική Εκδήλωση με πιάνο και δύο φωνές.
Ώρα: 20.30-23.00.
Είσοδος Ελεύθερη
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥΑρχαιολογικό Μουσείο ΗρακλείουΠροβολή στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου της βιντεοσκοπημένης συναυλίας «ΙΩΝΙΚΟ. Τραγούδια του έρωτα σε καιρούς προσφυγιάς», για ντουέτο φωνών, χορωδία και μικρό οργανικό σύνολο. [Μουσική: Δημήτρης Σφακιανάκης. Ερμηνεία: Καλλιτεχνική ομάδα «ΧΡΟΕΣ: Οι μεταπτώσεις του τετράχορδου»].
Ώρα: 21:00-24:00.
Είσοδος Ελεύθερη

Οι εκδηλώσεις και η επίσκεψη του κοινού στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας που έχουν καταρτισθεί για κάθε αρχαιολογικό χώρο και μουσείο στο πλαίσιο περιορισμού της διασποράς του κορωνοιού COVID 19 και σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα ασφαλείας κατά την περίοδο πραγματοποίησής τους.

Σας προσκαλούμε λοιπόν την Παρασκευή 12 Αυγούστου, στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία, την πιο φεγγερή νύχτα του φετινού καλοκαιριού.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τη σελίδα του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού εδώ

Αναλυτικό πρόγραμμα για τις εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα εδώ

[el:]

Δωρεάν ακύρωση, για όλες τις κρατήσεις του 2021

Λόγο των μέτρων περιορισμού της πανδημίας COVID όλες οι κρατήσεις – ακόμα και οι κρατήσεις «Ειδικής προσφοράς (προπληρωμή)», που είναι προγραμματισμένες για το 2021, μπορούν να ακυρωθούν ή να αλλαχθούν χωρίς καμία επιβάρυνση ή και να προγραμματιστούν εκ νέου για μελλοντικές κρατήσεις έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022.